Juleopskifter

HONNINGKAGEHJERTER 300 g brun farin 300 g honning 250 g smør 4 æg 2 tsk.st. kanel 2 tsk.st. nellike 2 tsk.st. ingefær 1 kg hvedemel 2 tsk. hjortetakssalt Smelt farin honning og smør. Lad det afkøle. Pisk de hele æg og krydderier i massen. Ælt dejen godt igennem på køkkenbordet. Mængden af mel afhænger af størrelsen på æggene. Dejen skal være nem at arbejde med. Stil dejen i køleskabet nogle timer. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse. >stik ud med store og små hjerteforme. Sæt på bagepapir, og bag dem til de er gyldne. Ca. 8-9 min ved 200 grader. Afkøl kagerne og overtræk med chokolade og pynt med glansbilleder.
BRÆNDTE MANDLER 150 g. mandler 2 dl flormelis 1 dl vand Læg mandler i vand i et par minutter, og tør dem i et viskestykke. Hæld vand og flormelis på en pande og kom mandlerne i, når flormelissen er smeltet. Rør godt hele tiden. Alt vandet skal være væk, og så bliver mandlerne helt hvide af sukkeret. Fortsæt med at røre til sukkeret smelter igen og mandlerne bliver gyldne. Hæld dem ud på en oliesmurt plade. Opbevares i en lufttæt dåse.
500 g mel 250 g smør 1 dl sirup 2 tsk. potaske opløst i 1 spsk vand. 1 tsk st. nelliker 1 tsk kanel 1/4 tsk hjortetakssalt Smuttede halve mandler. Smør, sukker og sirup smeltes i en gryde, Det må ikke koge. Afkøles. Må gerne være lunken. Kommes i en skål tilsæt det opløste potaske. Bland krydderier og hjortetakssalt med lidt af melet og brug det først. Ælt mel i til en ensartet dej. Læg dejen i køleskabet i en time. Rulles tyndt ud og udstik figurer. Skal bages på en smurt bageplade, Tryk en halv mandel på hver kage. Bages midt i ovnen på 200 g. ca 6 minutter
VANILIEKRANSE 400 g smør 240 g sukker 2 æg 6 tsk. vanilje 2 tsk. bagepulver 600 g mel (Dejen skal være god fast) Bages v. 200 grader (Gode bagt i 2020) KATRINES VANILLIEKRANSE (Oda) 500g mel, 1/4 tsk bagepulver, 8 tsk. vanilliesukker, 250 g flourmelis, 100g hakket mandler, 500g margarine, tørdele blandes og margarine hakkes i. Bages ved 180 grader
GODE RÅD 150 g smør 200 g florsukker 2 dl fløde 250 g mel 6 stiftpiskede æggehvider Blødt smør og florsukker piskes, tilsæt mel og fløde. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i.
INGEFÆRKAGER 250 g mel 125 g bagemargarine 250 g melis 1 æg gær som en nød ½ tsk st ingefær ½ tsk st nelliker ½ tsk natron 1 knivspids. hjortetakssalt Blødgør margarinen pisk æg sukker og gær i. bland krydderrier m.m. i lidt af melet og brug det først. Dejen skal være nem at arbejde med. Tril 6 kugler og læg dem med lidt mellemrum. 1 2 3 stk. når de flyder ud vliver det et juletræ. (Med lidt god fantasi) Bages ved 200g til de er gyldne.
NORDBY SANDKAGER 500 g smør 500 g sukker 1æg 600 g mel 1 knivspids hjortetakssalt Rulles ud til firkanter eller stikkes ud til figurer Bages i varm ovn 225 grader
MARCIPANSTÆNGER 350 g marcipan 1 stor æggehvide Smuttede mandler overtrækschokolade Marcipanen plukkes i mindre stykker i en gryde, tilsæt en æggehvide og varm op til det er blandet godt. Køles lidt af. Stængerne rulles i mandelstykker og lægges på bagepapir. Bages ved 200g midt i ovnen i 6-8 minutter. Prøv med 2 plader under hinanden, for at undgå de bliver for mørke på under síden
FRANSKE CHOKOLADEKARAMELLER 100 g smør ½dl kakao 2dl piskefløde 3dl sukker 1dl sirup 3 spsk. honning 2 tsk. Vanilje sukker Mål alle ingredienser op i en tykbundet kasserolle. Sæt et sukkertermometer i. Rør i karamelmassen af og til under kogningen. Koges ved ret svag varme og uden låg i 35 minutter. Eller til temperaturen er 125 g. Hæld massen op i en lille bradepande, med bagepapir i. Skær firkanter, inden massen stivner helt. Skær i stykker og pak ind i smørrebrødspapir.